Bekräftat och klart! :)

Gymnasievalen är nu officellt bekräftade!! ;D

1. Estetisk- Musik
2. Samhälle Europa- London
3. Samhälle Europa- Madrid

Samhälle Europa- London respektive Madrid innebär att man första terminen i tvåan spenderar dem utomlands. I det här fallet London eller Madrid! Vilket hade varit så jäkla kul! Fast jag hoppas mest på att jag kommer in på Musiklinjen, vilket jag tror att jag gör. :)

Ge mig ett riktigt svar

Tänkte precis på en sak. Pippi Långstrump sjunger ju "vill och vill du veta varför villan heter så? Jo, för där bor ju Pippi Långstrump..."
Det är ju fan inget riktigt svar. "För där bor ju Pippi Lånstrump."
God dag yxskaft liksom...

Olydiga byracka. moohahah

Hade NO prov idag om genetik. Gick bättre än förväntat med tanke på att enda gången jag verkligen övat var en kort stund igår kväll.
Man fick gå hem när man var klar och jag kom väl hem ca kvart i två så då gick jag ner på stranden med hundarna och tog lite kort. Jag undrar bara en sak. Hur ska man förhålla sig i situationen när någon annans hund springer fram till ens egna och ägaren ropar hej vilt efter att hunden ska komma tillbaks? Ska man stå där lydigt och bara låta ägaren gå hela biten fram och hämta den och så ler man åt ägaren lite sådär halft obekvämt, eller ska man säga åt hunden (som man säkert vid det här laget vet namnet på efter ropen från ägaren) att den ska springa tillbaka till matte/husse? Eller ska man helt enkelt ta sina hundar och gå där ifrån och försöka ignorera hunden. Fast risken finns att hunden följer efter och det gör allting ännu värre.
Det jag menar är att det blir ju helt fel vad man än gör. Bättre att satsa på att lära sina hundar komma när man ropar på dem i så fall, eller ännu bättre- hålla dem kopplade om de inte lyder.



Semlor

Håller på att baka bullar till semlor för att några kompisar till familjen ska komma och fika sen i eftermiddag. Mysigt mysigt :D

Inne i stan

Har varit inne i stan en kort sväng med Rebecca. Hon köpte lite kläder och annat och jag köpte en stört bra pärm att ha mina noter i! Har burit med mig dem i handen annars så denna pärmen öppnar, så att säga, helt nya möjligheter! Haha.. Köpte också lite pennor. Jag är helt galen i pennor och det tror jag att Becca fattat nu. Hehe. De inne i affären känner säkert igen mig också. 'Penntjejen', haha. Jag köper alltid minst en penna när jag är där inne. Jag undrar om de skulle bli förvånade om jag en gång gick in där och inte köpte en? De kanske skulle anklaga mig för stöld eller nåt då... haha

I give you 1 hour...

Märkte nu att det tog mig exakt en timme att skriva bokrecensionen, ganska coolt. Haha.

Varför kan jag inte vara så effektiv annars också. Allt skulle ju bli klart på ett kick om jag la i en sån växel hela tiden.

Bokrecension klar! *tumme upp*

Skrivit klart bokrecensionen nu och ska skriva ut den och sen se om något mer behöver ändras. Hoppas inte det!

FRIIIIdag!!!

Skön dag idag faktiskt och extra skönt med helg i alla fall. :)

På slöjden i skolan håller vi på med att designa kläder, eller vi började med det idag. Jag ska göra en klänning har jag bestämt mig för! Skissade lite olika idéer fast kom aldrig riktigt fram till något. Så himla kul!

Har typ sovit hela eftermiddagen idag och vaknade när pappa kom in och sa att vi skulle äta. Hehe. Så tittade vi på handboll, Sverige-Tyskland. Synd att T. vann med bara ett poäng. :(

Har en bokrecension i svenskan som jag måste skriva, som egentligen skulle varit klar för ett tag sen och som ska vara inlämnat senast den femte februari. Jag måste ta tag i att påbörja det och nu kanske är ett bra tillfälle? Nu har jag ju kommit igång i skrivande lite grann.

Skriva!Skriva!Skriva!

Plocka fram bikinin...?

Imorgon ska vi iväg och simma med skolan. Orkar verkligen och har inte nåt att skylla på heller :(. Men vad gör man inte för skolplikten! ... :@

I <3 animals!

Har tänkt på en sak... vad jävla kul det skulle vara att jobba med djur! Resa jorden runt och utforska djur och grejer. Typ bli den "nya" 'Krokodiljägaren'.

(Fast ingen kan någonsin ersätta Steve Irwin men ändå.)

Djur är så vackra på nåt sätt. Så oskyldsfulla. Även om vissa är starka eller giftiga nog att döda en, men ändå.


'Rubrik'

Vår kusin Lina sov här i natt och vi vaknade typ halv elva eller nåt sånt och gick upp och åt frukost. Sen åkte hon hem.
Ikväll bär det av till familjen Aronsson tillsammans med Olssons. :)

Avatar

Var och tittade på filmen Avatar idag(igår) med Becca och min kusin Lina. Den började klockan 9 och slutade tjugo i 12. Den var asbra! :)


Jag undrar hur min avatar skulle se ut om jag haft en... xd

What is wrong with theese people??!

Idag gick brandlarmet på skolan, igen...

Jag fattar inte vad det är med folk. Den här gången var det någon, eller några, som hade eldat i tjejernas omklädningsrum och till följd av det blev anklagade för mordbrand. Rätt åt dem! Ha! Ingen dog kan jag ju passa på att försäkra, men eftersom att det fanns människor i byggnaden blev det polisanmält som mordbrand.

Denna gången var det på N.O. lektionen som vi fick springa ut. Annars satt vi djup försjunkna i en debatt om genmanupulation. ÄR det egenltligen rätt utav oss att äta blomkål (tror jag det var?), som är framställt med hjälp av människans vetskap om att korsa DNA bland växter, eller är det inte rätt? Okej det lät väl lite seriösare än så ibland. Men annars var blomkålen ett väldigt bra exempel på vad människan håller på med. Jag gillar inte att vi framställer växter och djurarter igenom gen-modifiering. Dvs klippa och klistra in gener från en art till en annan för att framställa nånting nytt, i majoriteten av fallen då bättre. Fast det är inget man vet säkert. Allt det där klippandet och krånglandet det är helt fel om ni frågar mig.

Det är så här att våran N.O. lärare, Christian, är jätte bra på att få igång debatter av olika slag och ställa motfrågor och sånt och det är jättekul! :D Stort plus i kanten på det!


Sverige gave us all we ever needed

Har tänkt på en sak. Jag är jävligt glad över att jag bor i Sverige. Knäckebröd är ju så HIMLA GOTT! Tack Sverige för att du gav oss det! Jag äter det typ alltid. Ska ta och fixa ett nu på momangen.

Wasa havre är den bästa sorten tycker jag! :D Det är alltid den jag äter.

En dag i dubbel onödig kyla

Skoldagen började med mentorstid och efter det spanska. Precis när spanskan var slut gick brandlarmet på skolan. Så det var bara att springa ut i kylan och stå där och frysa i en evighet. Men som tur var var det bara övning.
Sedan in igen och ha idrott, plintstafett, och sen lunch.

Sedan var det ju nån dum jävel som fått för sig att röka på fel ställe, eller ja, alla ställen är väl egentligen fel för rökning, och detta triggade larmet till att gå igång igen. (!!!!!) Den här gången var vi precis färdiga med att äta i matsalen och vi fick ännu en gång springa ut utan jackor. KALLT säger jag bara! Stå ute två gånger i ONÖDAN samma dag!! Vafan är oddsen för det?

Efter skolan var jag iväg på cellolektion. Alltid gött :)
Sedan tränade jag lite på träningsmaskinen medan jag tittade på en film. Superhero movie :D

Drake Bell (som spelar Rick i filmen) är ju så gullig också! :)

080110

Var inne på Synsam idag för att se om jag kunde fortsätta använda linser och det kunde jag :).
Tog den här bilden precis innan vi stack. Minus 10 grader är det typ. COLD!

Nu är det bara två dagar kvar tills skolan börjar. Om man inte räknar med idag då. ;)
Sen är det back to normal life :(

Apocalyptica fills my <3!

Har varit på Kulturskolan typ hela dagen. Eller ja, sen tio till ca fyra. Vi är 6 stycken cellister(plus min cellolärare) som spelar tillsammans och det är det vi gjort hela dagen i princip. :) Vi spelade mest Apocalyptica och lite annat.

Apocalyptica är världens bästa band btw! Cellister ifrån Finland som spelar BLAND ANNAT Metallica covers. De har förstås egna också (tror jag?). ÄLSKAR APOCALYPTICA AV HELA MITT HJÄRTA! <3




Nothing else matters är min absoluta favorit! Det är en cover av Metallicas då men så HIMLA BRA!

Har typ inte gjort annat än att spela cello idag. Satte mig hemma och spelade med till Apocalypticas inspelade versioner av låtarna och det var ett stort nöje tills för en stund sen när jag tröttnade på det. Men ska nog plocka upp den lille cellon imorgon också och öva.
Ses<3

"Hej mitt vinterland..."

Det har snöat hela dagen och innan när jag och mamma var ute med hundarna var det cirka 1.5 dm snö. Vilket är ganska mycket enligt mig för att vara här nere i söder.


Bilden ovan togs för några dagar sen :)

När man tror att man har allt under kontroll...

Var precis ute med hundarna och gick en snabb runda i skogen. Och så kom det ju till att plocka upp bajs(=eoow, men ett måste), och jag låter kopplen ligga fint på marken eftersom jag litar på det två småttingarna och brukar kunna kontrollera dem någorlunda bra. Men vad jag tyvärr inte kan kontrollera är när grannen bestämmer sig för att starta sin förbaskade bilmotor. Eftersom vi inte befinner oss så långt ifrån huset hör såklart Ronja och Kajsa det och tror att det är mamma som kommer... och rusar iväg medans jag står där snopet med en påse bajs i handen. Vad kallas det? Ironi eller nåt sådant?

Lyckligtvis stannade de innan vägen när de upptäckte att att det inte var deras matte som satt i bilen och är oskadda. Jag var rätt arg på dem efteråt kan jag meddela...

Följ mig med Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Gott nytt år+ 4 dagar

Härmed utser jag mig själv till världens bästa bloggare!

--NOT!


Ett inlägg om att det är nytt år och allt sånt där som kommer FYRA DAGAR FÖRSENT! Haha. Jag är ju sååå bra på att uppdatera.

Aja, här kommer det i alla fall. GOTT NYTT ÅR!!

RSS 2.0